18 06 2013
Blog Hakkında
Okuma yazma serüvenimin başladığı Akhisar Misakımilli İlkokulu’na gittiğim ilk günü hiç unutmam. Canım annem, üzerinde yeşil bir manto ile elimden tutmuş, babam da yanı başımızda, büyük bir heyecanla evimizden çıkmış, ara yollardan geçerek okuluma ulaşmıştık. Sonra ortaokul, lise ve üniversite yıllarım geldi, ara yollar ana yollara çıktı.
Yukarıdaki el yazım aşağıdaki fotoğrafın arkasından taranmıştır. Fotoğrafta çok sevdiğimiz ilkokul öğretmenimiz Melahat İlker ve ilkokul 1. sınıf arkadaşlarım görünüyor. Ben sağda en arkada ayakta duruyorum.
Bu blog’daki yazıların iskeletini 1992’den beri çeşitli konferanslarda yaptığım konuşmalarla çeşitli dergiler ve Yöntem Araştırma’nın 1999’dan beri sanal ortamda yayınladığı e-monitor’de yazdığım yazılardan seçmeler oluşturmaktadır. Kitaplaştırılabilecek yüzlercesi arasından seçtiğim yazılar üzerine kurulan blog’un pazarlama ve sosyal araştırmalar alanında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum.
Sanal ortama daha fazla uzak kalamazdım ve tekrar okuduğum bu yazıları bazen düzelterek, bazen değiştirerek resim ya da fotoğraflarla süsledim ve belli bir bağlam içinde okuyucularımla paylaşmaya karar verdim. Kalan yüzlercesi ise kitaplaştırılmayı bekliyor.
Blog şu kategorilerden oluşuyor:
• Araştırma : Öğrenim ve iş yaşamım boyunca edindiğim araştırma deneyimim
• Bilim : Son yıllarda merak sardığım karmaşıklık (complexity) bilimi üzerine fikir jimnastiği
• Deneme : Yine son yıllarda merak sardığım felsefe, edebiyat ve sanat yazıları
• Gezi : Yılda birkaç kez yaptığım yurt dışı seyahatleri
• Güncel : Güncel olaylara araştırmacı bakışı
• Öykü : Hep öykü yazmak istedim
• Sinema : İkinci göz ağrım
Blog’da her Çarşamba yazmayı planlıyorum. Zaman zaman eski ama güncelliğini koruyan, zaman zaman ise yepyeni yazılardan oluşacak blog’un karmaşık evrilen sistemler ile pazarlama ve sosyal araştırmalar alanında bir düşünce forumu haline dönüşmesini diliyorum.
Umarım, denemelerle yepyeni düşüncelere dalar, gezi notlarımla dünyayı dolaşır, güncel yazılarımla da gündemi farklı açılardan izleme imkânı bulursunuz.
Görülüyor, ilgi alanım hayli geniş. Bu anlamda blog’um kaotik bulunabilir. Bu, bir bakıma doğru da olabilir. Ama unutmayalım ki düzenin kaynağı da kaostur ve yaşam kaosun sınırlarından doğar. Okuduğunuz tüm yazılarımda bu ana temayı bulacağınızı ümit ediyorum.
Böyle bir blog’u her ne kadar bir süredir hazırlamayı planlıyor olsam da, Diyalog Araştırma’nın kurucusu ve meslektaşım Uğur Ünal ile her türlü nazımı çeken İsmail Yılmaz’ın katkıları olmasaydı hayata geçiremezdim. Teşekkürlerimi sunuyorum.
Yeni Tüketim Araçları Evren Tek Bir Resimden İbarettir
Kaleminize ve ruhunuza sağlık. Yaşamınızın, dolayısıyla da blogunuzun huzur, mutluluk ve keyifle dolu olması dileğiyle.
Çok teşekkür ederim Mehmet.
Bizlerle paylaşmış olduğunuz böylesi değerli yazılarınız için çok çok teşekkürler. Yazılarınızı bir süredir farklı sayfalarda buldukça keyifle okuyordum ancak böyle bir düzen içinde sunulmuş olması ve güncelliğe de yer vermesi (takip açısından) okumayı daha da keyifli hale getirecektir.
Saygılarımla, başarılarınızın devamını diliyorum.
Övgülerinize teşekkür ederim. Umarım,iyi bir blog yaratabilmişimdir.
abicigim yazılarını burdan okumak daha keyifli olacak başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim kardeşim. Artık her çarşamba yazılarıma ulaşabilirsin.
Bülent,
Ben anlatmaya başlayınca, oğlum "baba, big bang'e kadar geri gitme, yontma taş devrini röper noktası olarak al" diyor. Sen de ilkokula başlama yaşına kadar dönmüşsün. Oralardan nasıl günümüze dönebileceksin, bilmiyorum. Yarım yüzyıl bu. Arada bir yerlerde kaybolmadan hayırlısı ile günümüze dönsen …
Herşeyin bir başlangıcı olmalı diye düşünüyorum Alihan. Ben de yaşamımda mümkün olduğu kadar geriye gitmeye çalıştım. Tarihte yarım yüzyılın lafı mı olur? "Big bang" ise biraz fazla olurdu her halde:) Eh, yazılarımla da şimdiki zamana dönüyorum. Sevgiler.